Haladás Labdarúgó Stadion

Brit elismerésben részesült a szombathelyi Haladás Labdarúgó Stadion, melynek hivatalos átadása 2017. novemberében volt. A Magyar Tudományos Akadémia épületében átadásra került Tierney Clark díj zsűrije a fődíj mellett elismerő oklevelet adományozott a szombathelyi Haladás Sportkomplexum tervezőinek és kivitelezőinek is. Ezzel a stadion időközben elhunyt szerkezet- tervezője, Volkai János emléke előtt tisztelegnek. A projekt résztvevőinek képviseletében az oklevelet Dezső Zsigmond okleveles építőmérnök, szerkezettervező vehette át Áder János köztársasági elnöktől és András yorki hercegtől.

A létesítmény akadálymentes, több liftet használhatnak a szurkolók. A központi rész több, mint 9000 férőhelyes, teljesen fedett lelátóval. A korszerű sportkomplexum UEFA IV-es besorolású. A földszinten a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kaptak helyet, s ugyanott található egy konditerem és a bemelegítő folyosó.
Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgók foglalhatják majd el. Itt található egy centerpálya is, ötszáz fős lelátóval, valamint a sportcsarnokban  található VIP részleg és üzleti tárgyalásokhoz is bérelhető 12 skybox.

Koncepció: Bordás Péter
Tervező: VISION Építésziroda

1/12
1/1